Skip to main content
TECE bietet die Linienentwässerungslösungen TECEdrainline und TECEdrainprofile sowie die Punktentwässerung TECEdrainpoint S an.
Comfort-updates voor TECE-afvoeroplossingen

Een compleet assortiment

Bij TECE ontwikkelen we voortdurend onze sanitaire oplossingen. We stellen onszelf altijd de vraag "Kan het gemakkelijker?"" en richten ons altijd op installatiegemak, productveiligheid, design en gebruikerservaring.

En voor TECEdrainprofile, TECEdrainline en TECEdrainpoint S hebben we wederom een ​​aantal slimme aanvullingen op het assortiment bedacht.

Deze maken de installatie gemakkelijker en geven gebruikers het vertrouwen dat ze een product hebben gekocht dat van hoge kwaliteit, veilig en gebruiksvriendelijk is.

Ervaar zelf hoe mooi lijnafwatering kan zijn.

Auf TECEspotlight entdecken Sie unsere neuesten Produkt-Highlights

TECEdrainprofile

Ons TECEdrainprofile doucheprofiel inspireert door zijn aantrekkelijk design, eenvoudige installatie en eenvoudige reiniging en opent een breed scala aan oplossingen voor lijnafwatering. De volgende toevoegingen maken het assortiment nu compleet.

Der senkrechte Ablauf für das Duschprofil TECEdrainprofile ist mit nur 47 mm der flachste Ablauf im Sortiment

Verticale oplossing!

Met de nieuwe verticale afvoer is het TECEdrainprofile doucheprofiel nu ook geschikt voor alle toepassingen waarbij de afvoerbuis verticaal door het plafond moet worden geleid - zoals af en toe nodig is in begane grond, kelder of bijkeuken. Tegelijkertijd is het met een bouwhoogte van 47 mm de vlakste afvoer in het assortiment, wat het vooral interessant maakt voor bestaande gebouwen met een lage bouwhoogte van de dekvloer. Hij heeft volgens DIN EN 1253 een afdichtende waterhoogte van 50 mm en een afvoercapaciteit van > 0,8 l/s.

Zoals gebruikelijk bij alle TECEdrainprofile afvoeren, omvat ook de verticale afvoer de praktische bouwtijdbeveiliging, de klikbare Seal System afdichtingsmanchet, stankafsluiters en geluidsisolerende stroken voor geluidsisolatie bij gelijkzijdige montage.

Das Brandschutzset FireStop sorgt für sicheren Brandschutz und ist kompatibel zu TECEdrainline, TECEdrainprofile und TECEdrainpoint S

Alles veilig!

Bij plafonddoorvoeren moet ook worden voldaan aan de brandveiligheidseisen, met uitzondering van eengezinswoningen. De nieuwe verticale afvoer voor TECEdrainprofile is compatibel met de als accessoire verkrijgbare TECE FireStop El 120 DN 50 brandbeveiligingsset, die ook voor TECEdrainline kan worden gebruikt. Het wordt geleverd met ETA-goedkeuring en brandwerendheidsklasse El 120.

Die TECEdrainprofile ist jetzt auch in Schwarz gebürstet verfügbar.

Consistent in de trend

Passend bij de stijlupdate van de bedieningsplaten van vorig jaar: met het nieuwe diepzwarte oppervlak van het doucheprofiel is het mogelijk om huidige badkamerarmaturen, bedieningsplaten en nu ook douchevlakken te combineren voor een moderne, matzwarte look. Het PVD-afgewerkte oppervlak is extreem duurzaam en blijft daardoor ook in de intensief gebruikte doucheruimte permanent mooi.

TECEdrainprofile 1600mm

Douche in 3XL formaat

Extra grote gelijkvloerse douches zijn de nieuwe mate van extra vrijheid in de badkamer - of het nu voor meer mobiliteit is of gewoon voor dat extra beetje comfort elke dag. Met het extra lange doucheprofiel TECEdrainprofile 1600 mm in geborsteld RVS kunt u 3XL douches ook vlak in de nis afvoeren, zonder tegelsneden en stukken over de gehele breedte van het douchegedeelte. Stijlvolle afvoer - zonder grenzen.

Specificaties

TECEdrainprofile afvoer “verticaal”, afvoer DN 50

Strichzeichnung des senkrechten Ablaufs DN50 für TECEdrainprofile

Afvoer voor TECEdrainprofile doucheprofiel, voor inbouw in dekvloer, voor verticale aansluiting op een DN 50 rioolleiding. Met af fabriek gemonteerde en klikbare Seal System afdichtingsmanchet, om een ​​DIN 18534 conforme verbinding van de composietafdichting te creëren.

  • Min. inbouwhoogte 47 mm (onderrand afvoer tot bovenrand dekvloer)
  • Afvoercapaciteit ≥ 0,8/≥ 1,2 l/s (volgens EN 1253 met 10/20 mm opbouw boven de profielafdekking)
  • Afdichtingswaterhoogte 50 mm
  • Uitneembare stankafsluiter
  • Geïntegreerd dekvloeranker
  • In de fabriek gemonteerde, klikbare en flexibele afdichtingsmanchet met Seal System
  • Bijpassende geprefabriceerde geluidsisolatiestrips
  • Beschermende constructie cover
  • Glijdende/mobiele afdichting voor aansluiting op TECEdrainprofile doucheprofiel en ter compensatie van bouwkundige toleranties
Die TECEdrainline-Evo verfügt über viele Montagehilfen, die die Installation für den Installateur und Fliesenleger vereinfachen.

TECEdrainline-Evo: Installatie-update

Met TECEdrainline-Evo hebben we onze douchegoot classic TECEdrainline al een tijdje geleden doorontwikkeld en daardoor bijzonder montagevriendelijk gemaakt. Het succesverhaal gaat verder met de slimme montagebeugel.

Mit der TECEdrainline-Evo Wandhalterung gelingt die Montage der Duschrinne TECEdrainline-Evo jetzt noch einfacher.

Installatie dicht bij de muur gemakkelijk gemaakt

Voorheen waren er alleen montagevoeten beschikbaar voor bevestiging, maar bij installatie dicht bij de muur is het niet eenvoudig om de benodigde gaten te boren. De nieuwe, extra verkrijgbare wandmontagebeugel, die de TECEdrainline-Evo van het TECEdrainprofile "geërfd" heeft, biedt hier uitkomst: de douchegoot direct aan de muur bevestigen en perfect in hoogte uitlijnen. Dit type installatie vergemakkelijkt ook de ondervloer van isolatiemateriaal en maakt een zwevende installatie mogelijk. Nog een voordeel: Nadat de dekvloer is gelegd, kan de wandmontagebeugel worden gedemonteerd en opnieuw worden gebruikt.

TECEdrainpoint S begeistert Liebhaber der Punktentwässerung im Duschbereich mit zeitlos schlichtem Design.

TECEdrainpoint S

Onze oplossing voor puntafvoer overtuigt ook door zijn eenvoudige montage en tijdloze elegantie en biedt nu nog meer comfort en veiligheid met de mechanische stankafsluiter.

Der mechanische Geruchsverschluss ist eine clevere Nachrüstlösung für TECEdrainpoint S.

Tot ziens geuren!

Vooral in zelden gebruikte rioleringen of gebouwen waar het afdichtingswater wordt afgezogen door drukschommelingen in het afvoersysteem kunnen geuren hinderlijk zijn. De nieuwe mechanische stankafsluiter voor het TECEdrainpoint S-puntafvoersysteem overwint het probleem met een eenvoudige pendelklep en werkt zonder afdichting van water. De pendelklep opent onder het eigen gewicht van het water en sluit na het weglopen van het water - waardoor er geen rioolgassen in de ruimte komen.

De mechanische stankafsluiter kan bij alle TECEdrainpoint S afvoeren worden gebruikt. Het wordt eenvoudig in de afvoer gestoken, zonder schroeven of gereedschap - heel eenvoudig.

Als u alles precies wilt weten…

…vindt u alle technische informatie, BIM-gegevens en bestekteksten voor ons volledige assortiment in de TECE productdatabase.

... of je vraagt ​​het ons direct!

Vorschaubild

Für ein optimales Nutzererlebnis die Website bitte im Hochformat anzeigen. Bitte drehen Sie Ihr Gerät.